Öppet Hus

Lördagen den 24 september hade vi öppet hus i våra lokaler på Uraforsvägen i Edsbyn.

I år firar vi 110 år, så därför bjöd vi in våra kunder och andra intresserade för att visa våra lokaler, fordon, redskap och arbetssätt.
Det var här vid Urafors, som Olof Johansson år 1906 startade Edsbyns Elverk, med den första kraftstationen vid strömbron.

I dag har AB Edsbyns Elverk med dotterbolag nästa 200 anställda, elproduktion ur tre egna kraftstationer, produktion av fjärrvärme, elhandel, installation och service inom det mesta av det el-teknikska området.

Vi bjöd på fika och korv, som grillades av Edsbyns Orienteringsklubb, till de ca 250 personer som gästade oss.

Tävlingar

Under dagen anordnades det olika tävlingar. Bl.a. kunde man via en gratisapp ”Drivkraft” tävla i att bygga elledningar genom att binda ihop platser som producerar el med platser som behöver el för att få ”liv”. De tre som hade minst antal drag vann fina priser.
Pelle Eriksson med 8 drag vann en bluetoothhögtalare, Emma Lindgren med 10 drag vann en actionkamera och Leo Larsson med 12 drag vann ett skruvmejselset. Samtliga priser var skänkta av Elektroskandia.

Barn upp till 12 år fick rita en teckning som hade med el att göra. De fick sen en liten present med sig när de lämnade in teckningen till Helsinge Elhandel.

Helsinge elhandel hade även en skidsimulator där det tävlades om vem som gjorde av med mest energi på maximalt 45 sekunder. Priser bestod av landslagsmössor.

Helsinge Elhandel

Helsinge elhandel träffade sina elkunder och hade erbjudanden till nya kunder. De hade även VR-glasögon att testa för att få uppleva vind- och vattenkraft på riktigt nära håll, något som uppskattades mycket av både gammal som ung.

 

Elektra Nät

Elektra Nätvisade för en intresserad publik, hur man reser och monterar en el-stolpe.
Det var grävmaskinist Pelle Hansson och linjemontör Torbjörn Asph som stod för den underhållningen.
Dessutom demonstrerades driftcentralen som styr vår el-produktion och el- distribution.

Jan-Ove Hallstensson öppnade dörrarna till Österforsens kraftstation och visade den för många intresserade besökare.

 

Elektra Värme

Christer Säll och Klas Leandersson från Elektra Värme, visade en undercentral och förklarade hur fjärrvärme fungerar.

 

Elektra

Elektra visade larmsystem och hur fibersvetsning går till. De hade också fina erbjudande på installationsmaterial.

Både Elektra och Elektra Nät visade upp sina arbetsfordon. Företaget äger två elbilar som besökarna fick chans titta närmare på.
Då en av våra elektriker, Martin Jonsson, är en framgångsrik rallyförare med nytaget guld i Back-SM, passade vi även på att visa upp han vinnarbil. 

Vi ser med stolthet tillbaka på våra 110 år, och har stor tilltro till framtiden.
Tillsammans med våra kunder och partners, tror vi på många spännande och utmanande år framöver inom energi och elteknik.

 

Ett reportage från dagen signerat "Hela hälsingland" finns här